Romanian
English
Continut Cos
Cosul este Gol!
Moneda
Cautati

Simbolul Culorilor

Tot ce ne īnconjoara are o culoare, un parfum sau un sunet. Se stie ca fiecarei persoane i se potrivesc doar anumite culori si asta deoarece fiecare culoare potenteaza cate un tip de personalitate. Iata cateva din semnificatiile culorilor.

Rosu scoate īn evidenta sensibilitatile observatorului, fiind deci o culoare foarte puternica. De aceea rosul capteaza foarte repede atentia. Īn acest caz se recomanda ca persoanele care opteaza pentru o īmbracaminte de aceasta culoare sa fie stapāne pe sine si nu prea timide. Totodata, rosul este si culoarea pasiunii. Rosu are un efect stimulator general, provoaca, incita la actiune, indeosebi in plan psihomotor, stimulator intelectual. El este o culoare specifica tipului activ, autonom, locomotor, competitiv, operati. Rosu simbolizeaza caldura, foc, pasiune, entuziasm si agresiune. El poate mari presiunea sangelui si ritmul respiratiei. Are efectul de a stimula oamenii sa ia decizii in mod rapid si creste sperantele.

Rozul este o culoare care īl face pe cel care īl poarta sa iubeasca lumea, fiind deci culoarea dragostei si totodata cea mai romantica si afectiva culoare. Totodata, rozul este si culoarea sexualitatii. Este dealtfel si simbolul unei iubiri īn tacere. El are rolul de a calma si de a īmbuna sentimentele.

Verdele este o culoare excelenta pentru realizari financiare, fiind deci culoarea cāstigului financiar. Se spune ca persoana care-l poarta e īnclinata sa ia initiative efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa.. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut.

Albastrul este o culoare linistitoare, fiind culoarea intelectualului. Este dealtfel si simbolul unei iubiri ascunse. Aceasta culoare favorizeaza dezvoltarea proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii; indeamna la calm si reverie, concentrare si liniste interioara, seriozitate, meditatie. In exces, conduce la depresie. Se caracterizeaza prin profunzimea trairilor si sentimentelor. Caracteristica pentru tipul pasiv, senzitiv, perceptiv.

Galbenul este o culoare benefica, iar īn combinatie cu albul pur se obtine galben pal. Este totodata si culoarea geloziei. Se stie ca aceasta culoare stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de mobilizare si concentrare a atentiei, predispune la comunicativitate; da senzatia de caldura si de intimitate. Galbenul este culoarea caracteristica tipului activ, expansiv, investigativ si cu un nivel ridicat de aspiratie. Privita mult timp, da senzatia de oboseala, dar īn tonuri palide este suportabila.

Violetul este culoarea legata de paranormal, dar este si o culoare a suferintei. Are un efect stimulator, nelinistitor si descurajator, dānd senzatia de gravitate. Semnificatia psihologica este de tristete, melancolie.

Albul semnifica vindecare, purificare, nou, neatins, calm. Albul este culoare puritatii. Totodata, albul sugereaza si sinceritatea. Are : efecte de expansivitate, usurinta, suavitate, robustete, puritate, raceala; exprima pace, impacare, liniste, inocenta, curatenie, sobrietate.

Negrul este o culoare care sugereaza confuzie, nehotarāre, durere, despartire. Aceasta culoare are o vibratie negativa. Ea are efecte psihologice de neliniste, retinere, depresie, introversie; impresie de adāncime, greutate; are o semnificatie psihoa-fectiva de tristete, sfarsit, singuratate, despartire, doliu. Poate fi utilizata ca element de delimitare, contrast sau fond pentru celelalte culori.

Griul este culoarea specifica bancherilor, finantistilor si celor din domeniul asigurarilor, fiind culoarea care sugereaza sprijin financiar si putere.

Maroul este culoarea care īnfrānge extravaganta. Īn unele cazuri, aceasta culoare creeaza o senzatie de tensiune. Totodata maroul este culoarea pamāntului si padurii. Este solid, de īncredere si ajuta la creerea unei atmosfere neutre, confortabile si primitoare. Este culoarea care comunica sinceritate, putere, maturitate.

Auriul este culoarea perfectiunii spirituale, culoarea sfinteniei. Pentru a īntelege mai bine semnificatia acestei culori este de ajuns sa ne gāndim la icoane.

Portocaliu este culoarea care īndemna la un puternic simtamant matern, la nevoia de a oferi protectie, fiind culoarea fericirii. Totodata, aceasta culoare are un efect stimulator emotiv,da senzatie de apropiere. Este o culoare sociabila, mai activa decat galbenul, care lasa impresia de optimism, veselie, īnsa pe suprafete intinse poate fi iritant.

Miercuri, 13-Dec-2017 © Copyright 2004 - 2017   SC RomCadou SRL Site Counter: 33428859
PayPal Acceptance Mark
Termeni Utilizare | Copyright | Garantii | Relatii Clienti | Informatii
RomCadou - Un Cadou Pe Gustul Tau!
Magazin Online de cadouri cu livrare la domiciliu in Romania.
order@romcadou.com
Pentru Comenzi telefonice va rugam sa ne contactati la:
tel: 0740-638-687
fax: 0257-563-253